Kronika: Prometne nesreče, vlomi in tatvine

Policisti z novomeške policijske uprave so v 24 urah posredovali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v  zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

V nesreči poškodovana voznica

Iz bolnišnice so jih okoli 20. ure obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila v dopoldanskih urah v naselju Ivanja vas pri Mirni Peči, kjer je 20-letna voznica pri vožnji po klancu navzdol izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v brežino. V nesreči se je lažje poškodovala. Policisti bodo zoper voznico zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli postopek o prekršku.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti so med kontrolo prometa v Novem mestu okoli 14. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio in ugotovili, da 34-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvine

Neznanci so ob železniški progi na območju Stranske vasi (Novo mesto) odtujili okoli 170
metrov električnih vodnikov in povzročili za okoli 4000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V naselju Dol pri Šmarjeti je v noči na ponedeljek nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Med  nedeljo in ponedeljkom je v kraju Hom na območju PP Trebnje nekdo s strehe
objekta odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 5000 evrov.

Prijeli 16 nezakonitih migrantov

Policisti so na območju Rigonc, Loč in Male Doline (PP  Brežice) izsledili in prijeli 11 migrantov (5 Iračanov, 5  državljanov Šrilanke in državljana Srbije), pri Oštrcu (Kostanjevica na Krki) so prijeli še 5 migrantov (Pakistancev).

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

M. D.