Kronika: Posredovali 140-krat, prejeli 510 klicev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so ob podaljšanem koncu tedna posredovali v 140 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 510 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki ni nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 43 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V večini primerov je šlo za moteče predvajanje glasne glasbe, uporabo pirotehničnih izdelkov, streljanje in spore v zasebnih prostorih.

Pridržali so tri kršitelje, ki niso upoštevali ukazov policistov in niso prenehali s kršenjem javnega reda in miru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Sečje Selo, Vinica; Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so bili v petek, 24. decembra, okoli 18.30, obveščeni o prometni
nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Sečjem Selu pri Vinici pri Črnomlju. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 34-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil, ki ga je vozila 28-letna voznica. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Gorenja vas pri Šmarjeti: Vlom

V Gorenji vasi pri Šmarjeti je med  24. 12. in 26. 12. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil televizijski sprejemnik in suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.500 evrov.

Lokve, Brezje, območje Ručetne vasi: Pridržali kršitelje, ki so bili pod vplivom alkohola in motili javni red in mir

Črnomaljski policisti so v petek, 24. decembra, nekaj po 20. uri posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Lokvah. Ugotovili so, da je pijan 45-letni kršitelj razbijal inventar in nadlegoval družinske člane. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

V petek, 24. decembra, okoli 22.30, so policisti v naselju Brezje (Novo mesto) zaradi neupoštevanja ukazov uporabili prisilna sredstva zoper 32-letnega kršitelja, ki je v
večnamenskem objektu razgrajal in z nedostojnim vedenjem motil prisotne. Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V božični noči so črnomaljske policiste  poklicali na pomoč in naselja na območju Ručetne vasi, kjer naj bi prišlo do pretepa. Ob prihodu so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do pretepa med dvema  kršiteljema. 33-letni udeleženec pretepa, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilne naloge.

Nezakoniti migranti: Prijeli 11 migrantov

Med petkom, 24. decembrom, in danes zjutraj, do 6. ure, so policisti na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 2 državljana Afganistana, na območju Šutne (PP  Krško) 5  državljanov Afganistana in pri Veliki Dolini (PP  Brežice) 4 državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

M. D.