Kronika: Posebne vrste strokovnjak na obisku krmišča lovske družine Mirna Peč

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v 24 urah sprejeli 208 klicev, od tega
je bilo 56 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje.

Brežiški policisti, ki nadzirajo državno mejo, so med naseljem Loče in Mihalovec prijeli dva državljana Irana, ki sta državno mejo prestopila na nezakonit način.

Lastniki njive v Dobruški vasi so prijavili, da so jim neznanci v zadnjih dveh tednih izkopali in pobrali okoli trideset kilogramov krompirja.

Na Novem trgu v Novem mestu so dopoldne prijavili, da sta jim prejšnjo noč neznanca (šlo je za moškega in žensko) nekaj pred polnočjo poskušala iz objekta odtrgati bakrene obrobe. Naredila sta za tisoč evrov škode na fasadi in bakreni obrobi objekta (ki pa je nista mogla odnesti).

Na Kuzarjevem Kalu so novomeški policisti obravnavali tatvino treh akumulatorjev iz delovnih strojev in dober kubik bukovih drv. Lastnike so oškodovali za okoli sedemsto evrov.

V kamnolomu Gunte pa so krški policisti opravili ogled tatvine goriva iz delovnih strojev – po prvih ugotovitvah so iztočili okoli šeststo litrov dizelskega goriva.

Prav posebne vrste strokovnjak pa je bil na obisku krmišča lovske družine Mirna Peč med naseljem Jordankal in Vrhpeč. S tekočino za odvračanje divjadi je polil krmišče in ga tako naredil za neuporabnega. Škode je za okoli tristo evrov.

M. D.