Kronika: Policisti posredovali v 47 primerih in prejeli 213 klicev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Veliki Cerovec: Neprilagojena hitrost

Včeraj nekaj po 15. uri so obveščeni o prometni nesreči pri Velikem Cerovcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, se večkrat prevrnil  in  obstal na strehi na bližnjem travniku.

Lažje poškodovanega 20-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Muhaber: Zasegli avtomobil

Danes ponoči so med kontrolo prometa na Muhaberju (Novo mesto) ustavili voznika osebnega  avtomobila,  ki  je  imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Ugotovili so, da 26-letni kršitelj iz Ribnice nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran  in  nezavarovan avtomobil.

Odredili so mu hitri test zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom prepovedanih drog, vendar je opravljanje  preizkusa  odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled.

Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.,

Brezje: Posredovali zaradi pretepa v družinskem krogu

Okoli 21.30 so posredovali zaradi pretepa v zasebnem prostoru v naselju Brezje (Novo mesto). Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je ena oseba poškodovana, zato so poklicali reševalce, ki so moškega oskrbeli in odpeljali  v bolnišnico.

Po prvih ugotovitvah je prišlo do spora in pretepa v družinskem  krogu.  51-letni in 23-letni
osumljenec sta napadla, pretepala in poškodovala 19-letnega oškodovanca.

Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljenca ustrezno ukrepali. Ponoči so ponovno posredovali na istem naslovu, kjer je 51-letni kršitelj žalil oškodovanko in ji grozil.

Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v  prostore  za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli 10 migrantov, od tega 8 v Drašičih 

Policisti so med opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Drašičev (Metlika) izsledili in prijeli 8 državljanov Afganistana in na območju Mosteca (Brežice) 2 državljana Afganistana.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

C. R.