Kronika: Policisti intervenirali v 165 primerih in prejeli 633 klicev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. 2. in 9. 2. intervenirali v 165 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 633 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih
vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 33 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje  stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so
zaradi iskanja  pogrešane osebe, požara, nezakonitih prehodov državne meje in poskusov izmika mejni kontroli.

Prometna nesreča

V soboto, 6. februarja, nekaj po 20. uri se je zgodila prometna nesreča med Dolenjim Mokrim Poljem in Ratežem. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 29-letna voznica. Oba udeleženca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Novomeški policisti so včeraj pri kraju Križe ustavili voznika osebnega avtomobila VW passat. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,37 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile  nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Črnomaljski policisti so sinoči, okoli 19. ure, v Malem Nerajcu zasegli avtomobil 43-letnemu kršitelju cestno prometnih predpisov. Ugotovili so, da večkratni kršitelj nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,23 miligramov alkohola. Neregistriran Renault clio so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Na območju Semiča je med 31. 1. in 5. 2. nekdo vlomil v počitniško hišo in
odtujil prehrambne izdelke.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v zadnjih štirinajstih dneh nekdo na območju Jugorja pri Metliki vlomil v zidanico in odtujil ročno škropilnico, posodo z gorivom in bakrene obrobe.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Golobinjeku na območju PP Novo
mesto je 6. 2. med  18. in 20. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z bančno kartico, dokumenti in denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1700 evrov premoženjske škode.

V Prečni je med 6. 2. in 7. 2. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Nezakoniti migranti: Prijeli 16 migrantov

Na mejnem prehodu Obrežje so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih  oznak na vstopu v Slovenijo odkrili 4 državljane Afganistana.

V tovornem vozilu romunskih registrskih oznak so odkrili 2 tujca, državljana Maroka in državljana Tunizije.

Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Brežic so prijeli še 8 migrantov, in sicer 6 državljanov Afganistana in dva državljana Irana.

Policisti PP Novo mesto so pri Mirni Peči prijeli 2 državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

M. D.