Kronika: Policija intervenirala v 67 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

Izpostavljeni dogodki so naslednji:

Šentjernej: Zapeljal v potok

Okoli 10.30 so bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Loka na območju PP Šentjernej. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v ograjo in se z vozilom prevrnil v potok. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novo mesto: Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Okoli 15.  ure se je zgodila prometna nesreča na Smrečnikovi ulici v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31-letni  voznik. Lažje  poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Našli ukraden avtomobil

10. 9. v jutranjih urah je občan brežiške policiste obvestil, da mu je z dvorišča stanovanjske hiše ponoči nekdo ukradel osebni avtomobil Renault clio, ki je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. Policisti so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev vozila.

Ugotovili so, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 40-letni moški z območja Mihalovca. Ukraden avtomobil so mu zasegli in ga vrnili oškodovancu. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Izsledili tatu

Policisti PP Krško so bili nekaj po 12. uri obveščeni, da naj bi neznanec z oškodovančevo bančno kartico poskušal dvigniti denar na bankomatu. Med preiskavo so ugotovili, da je 21-letni  osumljenec v dopoldanskih urah izkoristil odsotnost stanovalcev, ki sta se nahajala na vrtu stanovanjske hiše, skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in našel ter odtujil torbico z dokumenti, bančnimi karticami, gotovino  in  fotoaparat.

Storilec je kasneje z bančno kartico opravil  več  nakupov. Policisti so mu ukradene predmete zasegli in ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Uršna Sela: Vlom

V okolici Uršnih Sel je med 13. 9. in 16. 9. nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil dva zvočnika. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

C. R.