Kronika: Kradejo tudi praznično okrasitev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.  

Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.

Odcep za Dobruško vas: Povzročitelj nesreče na avtocesti z 1,7 promili alkohola

Včeraj, nekaj pred 16. uro, so bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti za smer Obrežje, pri odcepu za Dobruško vas. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 69-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in v avtomobil 45-letne voznice, ki je pripeljala za njim. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah 69-letnega voznika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Dobruška vas: Zalotili in prijeli tatu goriva

Šentjernejski policisti so nekaj pred 19. uro na parkirnem prostoru v Dobruški vasi zalotili in prijeli 26-letnega osumljenca iz Dobruške vasi, ki je vlomil v ograjen parkirni prostor in v rezervoarja dveh tovornih vozil, iz katerih je iztočil in odtujil gorivo. Zoper storilca so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

26-letnega osumljenca, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo zaradi velike tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku.

Novo mesto: Prijeli tatico

Nekaj po 8. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da naj bi iz prodajalne na Andrijaničevi cesti neznanka odtujila več artiklov. Na podlagi opisa so osumljenko iz okolice Novega mesta izsledili in prijeli. Zasegli so ji ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V času od sobote do včeraj je v Novem mestu neznanec vlomil v prodajni kiosk in odtujil pirotehnične izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči iz nedelje na ponedeljek nekdo z dvorišča
stanovanjske  hiše odtujil praznično osvetlitev. Lastnika je oškodoval za 120 evrov.

Na parkirnem prostoru na Bohoričevi ulici v Krškem je včeraj, med 8. in 10. uro, neznanec iz odklenjenega kombija odtujil 450 evrov.

M. D.