Kronika: Beg pred policisti, vlomi in tatvine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 174  klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno-prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih ter v zasebnih prostorih.

Trebanjski policisti so zaradi fizičnega in psihičnega nasilja 23-letnemu nasilnežu
prepovedali približevanje partnerki in otroku. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v  družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

Otok, Metlika: Odklonil preizkus alkoholiziranosti

Metliški policisti so včeraj, nekaj pred 9. uro, pri Otoku zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi, ki znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.
Izsledili so ga v Metliki in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 23-letnemu vozniku, ki je opravljanje preizkusa odklonil, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine: Gorenje Kamenje, Črnomelj

Na dvorišču stanovanjske hiše v Gorenjem Kamenju (Novo mesto) je nekdo iz predala odklenjenega osebnega avtomobila odtujil 50 evrov.

Med 16.30 in 18.30 je v Gubčevi ulici v Črnomlju neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnico je oškodoval za okoli 500 evrov.

M. D.