Kronika: Alkohol in drzni tatvini

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj posredovali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156  klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali dva voznika, ki
sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 17 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Črnomelj: Prijeli drzna tatova

Črnomaljski policisti so bili sinoči, okoli 18. ure, obveščeni o drzni tatvini v Kolodvorski ulici v Črnomlju, kjer sta storilca oškodovanki iz osebnega avtomobila ukradla torbico z denarnico, bančnimi karticami, dokumenti in denarjem. Na podlagi opisa so izsledili in prijeli mladoletna tatiča. Zasegli so jima ukraden denar in našli tudi torbico, ki sta jo med begom odvrgla.

Ukradene predmete so vrnili oškodovanki in o storitvi kaznivega dejanja obvestili starše. O drzni tatvini bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.

Kočevje: Ukradli ovce

Na območju Kočevja je bilo vlomljeno v hlev, od koder so bile odtujene ovce. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Dobruška vas: Voznik iz Hrvaške z nekaj manj kot tremi promili alkohola

Šentjernejski policisti so sinoči, okoli 22. ure, v Dobruški vasi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 307 hrvaških registrskih oznak. 35-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,37 miligramov alkohola. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega
dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli.

Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Otoška cesta, Novo mesto: Z dvema promiloma alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj po 20. uri so novomeški policisti na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Renault espace. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,0 miligram alkohola. Avtomobil so mu zasegli, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vavta vas: Tudi voznik v Vavti vasi pod vplivom alkohola

Policisti PP Dolenjske Toplice so v današnji noči med kontrolo prometa v Vavti vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 46-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve mu bodo izdali plačilni nalog.

Migranti: Na območju Dobove prijeli 3 Egipčane

Brežiški policisti so na območju Dobove izsledili in prijeli 3 državljane Egipta. Policijski postopki  s prijetimi še niso zaključeni.

A. L.