Kronika: 69 nujnih primerov in 215 klicev

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj posredovali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 16 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih
prostorih in v Krškem kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, nasilništva, poskusa vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara.

Novo mesto: 72-letna voznica v vozilu z zaledenelimi stekli

Novomeški policisti so bili včeraj nekaj pred 8. uro obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v prometno signalizacijo, po nesreči zapustila kraj in z vožnjo po levi ogrožala voznike, ki so pripeljali iz nasprotne smeri.

Policisti so kršiteljico izsledili in ugotovili, da je 72-letna voznica osebnega avtomobila, na katerem so bila zaledenela stekla, zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometno signalizacijo. Zaradi kršitev cestno prometnih
predpisov so ji izdali plačilni nalog.

Policisti v obdobju nizkih temperatur opozarjajo voznike, da pred vožnjo očistijo vozila.

Novo mesto: Vlom Ob Težki Vodi

V naselju Ob Težki Vodi je v noči na 1. 12. nekdo vlomil v lesen pomožni objekt in odtujil štiri sekire in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 350 evrov.

C. R.