Kradejo, kar jim pride pod roke

S Policijske uprave Novo mesto spet poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodili včeraj.

Tako so v noči iz ponedeljka na torek so vlomili v okrepčevalnico v Cerovcu pri Črešnjevcu. Iz lokala so odnesli diatonično harmoniko KAČ, vredno okoli 2000 evrov.

Varnostnica v trgovskem podjetju v Novem mestu je nekaj po 20. uri obvestila policiste, da na kraju zadržuje moškega, ki je izvršil tatvino. Policisti so ugotovili, da je 55-letnik iz Novega mesta pod medicinsko prevezo skril liter žgane pijače in hotel iz trgovine brez plačila. Budna varnostnica ga je zaustavila na izhodu, mu predočila dejanje in poklicala
policiste.

Že v ponedeljek sta dve ženski v trgovskem centru v Novem mestu iz trgovine ukradli štiri natikače, v skupni vrednosti okoli 80 evrov. Kljub temu, da so dogajanje opazili in sta osumljenki iz kraja pobegnili so policiste o tem obvestili šele naslednji dan. Pri preiskovanju kaznivega dejanja se policisti zanašajo na posnetke varnostnih kamer, iz katerih bodo poskušali identificirati obe neznanki.

Med 19.30 in 20.00 uro je neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila BMW na parkingu trim steze Vražji kamen odtujil difuzor zadnjega odbijača. Lastniku iz Novega mesta je naredil za okoli 500 evrov škode.

M. D.