Kostel: Občina v razpis za podelitev stavbne pravice za izgradnjo turističnega centra

Grad Kostel (vir: kraji.eu)

Občinski svet občine Kostel je na včerajšnji seji dal zeleno luč projektu izgradnje Turističnega centra Kostel, s katerim želijo pospešiti razvoj turizma v občini. Po sprejetem sklepu bo občina v prihodnjih dveh tednih objavila razpis za podelitev stavbne pravice potencialnemu investitorju, ki naj bi center zgradil v petih letih.

Občina bo z razpisom izbrala najboljšega investitorja, ki mu namerava podeliti stavbno pravico na občinskih zemljiščih, kjer naj bi stal center.

Investitor bo moral nato na zemljiščih v petih letih zgraditi turistične zmogljivosti, kot so si jih zamislili v občini.

Predvideni so ureditev 20 parkirišč za avtodome, izgradnja glavnega objekta z restavracijo za vsaj 50 oseb, ureditev kopalnega jezera za vsaj 150 oseb in ureditev večnamenske javne poti do reke Kolpe. Pogodba bo veljala 30 let, potem pa lahko občina zgrajene objekte odkupi ali pa se z investitorjem dogovori za podaljšanje.

Župan Ivan Črnkovič po navedbah STA upa, da bo interes med investitorji dovolj velik, da bo projekt zaživel, in da bo časovnica izgradnje investitorja čim krajša. Gre namreč za enega od pomembnejših projektov za razvoj turizma v občini ob reki Kolpi, ki si ga želijo zagnati čim prej.

K. R.