Konec preteklega tedna v Novem mestu številni vlomi

Slika je simbolična.

Nepridipravi so bili minuli konec tedna zelo aktivni. Veliko vlomov je bilo predvsem v Novem mestu.

 

V Gornji Lokvici na območju Metlika je med sredo in četrtkom nekdo iz odklenjene garaže stanovanjske hiše ukradel motorno žago in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1200 evrov.

Na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu neznanec v petek poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2500 evrov škode.

V Novem mestu je v noči na soboto nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil prazen predal blagajne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu je v noči prav tako na soboto nekdo vlomil v poslovne prostore prodajalne. Ukradel ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V Podbočju je v noči na nedeljo nekdo vlomil v poslovne prostore in našel ter ukradel denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je v noči prav tako ne nedeljo neznanec vlomil v dva osebna avtomobila in iz denarnic ukradel denar. Z vlomi in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 2800 evrov.

V noči na ponedeljek je v Kostanjevici na Krki nekdo vlomil v prostore prodajalne in ukradel gotovino in tobačne izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

A. V.