Koga ne voliti, če ste proti ukinjanju spolov in nezakonitim migracijam

(vir: arhiv)

V poplavi strank se volivci pogosto težko odločijo, katero stranko bi volili, zato bomo v prihodnjih dneh pripravili nekaj pripomočkov, s katerimi vam bomo morda olajšali odločitev.

V prispevkih si bomo zastavili konkretna vprašanja, kaj bi si volivci želeli in kaj ne, ter nato v programih strankah poiskali, kakšno je njihovo stališče o tej tematiki.

Za danes vam ponujamo odgovor, koga ne voliti, če nasprotujete nezakonitim migracijam čez mejo oz. povečanemu priseljevanju tujcev iz Afrike in Azije ter če nasprotujete ukinjanju spolov. Kot je znano, gre za idejo, da se ljudje več ne bi označevali kot moški in ženske, pač pa spol ne bi bil določen. Na poročnih listih tako ne bi več pisalo, da se poročata moški in ženska, pač pa Oseba 1 in Oseba 2. Tudi na rojstnih listih otrok ne bi bilo več navedeno, kakšnega spola je.

In kaj kaže pregled?

Spodbujanju naseljevanja, tudi s prišleki iz Afrike in Azije, so zelo naklonjeni v SD (Tanje Fajon), Levici (Luke Mesca), LMŠ (Marjana Šarca) in Gibanju Svoboda Roberta Goloba. Slednji je v ta namen nedavno tudi napovedal rušitev ograje na meji s Hrvaško, kako bo državo obvaroval pred navalom nezakonitih migrantov, pa ni pojasnil. Je pa s tem dal sporočilo tihotapcem ljudi, da je Slovenija za njih odprta.

Proti tovrstnemu naseljevanju so v SDS, NSi, Povežimo Slovenijo in SAB. V omenjenih strankah tudi navajajo, naj odnos do migrantov ostane enak, kot je v času zdajšnje vlade.

Poučevanje o istospolnih partnerstvih in teoriji spola v osnovni šoli podpirajo v Golobovi stranki, prav tako spolno nevtralna stranišča v javnih prostorih in spolno nevtralen jezik v javni upravi. Podobno omenjeno podpirajo v SD, SAB in Levici ter delno v LMŠ.

Izrazito nenaklonjeni vsemu navedenemu so v SDS, NSi in Povežimo Slovenijo.

A. M.