Kočevje: V zdravstvenem domu delo danes poteka normalno

Zdravstveni dom Kočevje (vir: arhiv)

Zaposleni v Zdravstvenem domu (ZD) Kočevje so se odločili, da bo danes večina ambulant in dejavnosti delovala, manjša sprememba bo le pri telefonskem naročanju in informacijah, kjer bo čas dosegljivosti nekoliko krajši.

Za stavko, kot jo pričakujejo v sindikatih, se zaposleni v Zdravstvenem domu Kočevje niso odločili.

Danes bo po celotni državi potekala stavka v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva, odločitev zaposlenih v ZD Kočevje je bila, da bo večina ambulant in dejavnosti delovala zgolj v rahlo okrnjenem režimu.

Vsi naročeni bodo pregledani v skladu z razporedom. Skrajšan bo samo razpoložljivi čas za telefonsko naročanje in informacije, in sicer v dopoldanskem času bodo dosegljivi med 8. in 10. uro v popoldanskih ambulantah pa med 12. in 14. uro.

Vsa nenujna stanja in naročila, kot so redni recepti, bolniške odsotnosti ipd., bodo obdelana naslednji dan, še vedno pa v skladu z zakonsko predpisanimi roki.

“Glede na dejstvo, da imajo delavci pravico do stavke skozi celoten dan, se vsem zaposlenim v ZD Kočevje zahvaljujem za razumevanje, še posebej urgentni ekipi, saj bo velika večina dela vseeno opravljena brez večjih motenj,” je sinoči zapisal direktor Gregor Košir. In dodal:

“Vsa urgentna in nujna stanja bodo seveda kot do sedaj obravnavana brez sprememb v okviru Nujne medicinske pomoči.”

K. R.