Kočevje: V domu starejših že pet okužb

Dom starejših občanov Kočevje (vir: arhiv)

V Domu starejših občanov Kočevje so včeraj testirali 42 oskrbovancev in potrdili 3 okužbe na novi koronavirus. Okužbo so dodatno potrdili še pri eni zaposleni v domu. Prvo okužbo pri eni od zaposlenih so sicer potrdili dan pred tem, to je v torek.

V Domu starejših občanov je tako skupno že 5 okuženih, od tega 2 zaposlena in 3 oskrbovanci.

Zdravnica in direktorica Zdravstvenega doma Kočevje, Polona Vidič Hudobivnik, je hkrati objavila, da so v ZD včeraj odvzeli 22 brisov, od tega jih je bilo 8 pozitivnih: 6 oseb je iz Kočevja, 1 iz ribniškega področja in 1 iz Velikih Lašč.

“Okužbe iz našega področja so vse vezane na predhodne stike z obolelimi, žal pa je med njimi tudi zaposlena v DSO Kočevjem,” je dodala.

Pojasnila je še, da jih je vodstvo doma starejših obvestilo, da so trije pozitivni oskrbovanci doma za starejše brez znakov okužbe in v dobrem stanju. Delo v domu reorganizirajo v skladu s protokoli. Vodstvo DSO bo javnost sproti obveščalo o situaciji v DSO, je še dodala.

Zapisala je še, da se ZD Kočevje na vseh nivojih pripravljajo na različne scenarije in dodala:

“Obnašajmo se odgovorno. Vsak sam lahko veliko naredi in prispeva k temu, da okužbe omejimo in ustavimo širjenje virusa! Ko sodelujemo smo močni in zmoremo težke situacije.”

Držimo se samozaščitnih ukrepov in uporabljajmo aplikacijo #OstaniZdrav.

Aplikacijo si lahko na svoje pametne telefone prenesete na spodnjih povezavah:

–  Android: https://bit.ly/2Q0mWzE

iOS: https://apple.co/2YPyeLZ

M. D.