Na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje smo za območje Kočevja in Ribnice pregledali prosta delovna mesta, ki jih razpisujejo javne ustanove in podjetja.

Trenutno so odprti naslednji razpisi oziroma naslednje potrebe po delovnih mestih:

Pošta Slovenije je objavila razpis za pismonošo za območje Kočevja. Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje razpisuje prosto delovno mesto organizator turističnega vodenja. Zavod za gozdove Slovenije išče revirnega gozdarja III – pripravnika, za Kočevje. Dom starejših občanov Kočevje razpisuje prosto delovno mesto srednje medicinske sestre I – pripravnico/ka. Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje je 8. marca objavil še razpis za mesto turistični informator II.

Občina Ribnica je 2. marca 2017 objavila razpis za svetovalca za šport. Zdravstveni dom dr. Janeza Oražma Ribnica išče zdravnika brez specializacije/zdravnik po opravljenem sekundariatu. Zdravstveni dom Kočevje išče zdravnika specialista IV – oftalmologa. Zdravstveni dom Kočevje išče tudi zdravnika specialista V/VII – ginekologa in nato še zdravnika specialista – psihiatra. Zdravstveni dom Kočevje išče tudi zobozdravnika specialista III – ortodonta.

Če koga zanima: Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, je 1. marca 2017 objavilo prosto delovno mesto svetovalec v službi za skupne in pravne zadeve.

Razpisana delovna mesta v gospodarstvu

Pregledali smo še objavljena delovna mesta v gospodarstvu, ki jih objavljamo v nadaljevanju.

Gozdarstvo in žagarstvo Jerin iz Ribnice išče delavca na manjši žagi. Podjetje SI – CORE, trgovina, iz Kočevja razpisuje prosto delovno mesto za delo v proizvodnji. Dimnikarstvo Esad Čatić iz Ribnice išče dimnikarja. Podjetje Sončni sistemi, energije, d. o. o., (Trebnje) razpisuje prosto delovno mesto inštalaterja/monterja klimatskih in ogrevalnih naprav. Podjetje SAL Canis, Branko Merhar, s. p., iz Kočevja, išče delavca za izdelavo surove pasje hrane. SmartMELAMINE, podjetje za proizvodnjo melaminskih flisov, Kočevje, objavlja prosto delovno mesto “Junior tehnični prodajni svetovalec z dvoletnim uvajanjem v Nemčiji”. Filtrirna industrija in pletilnica IN ITPP iz Ribnice išče ključavničarja. Kovinar Kočevje išče najmanj dva monterja vodovodnih in ogrevalnih naprav. Elda Pek iz Kočevja išče prodajalca kruha in pekovskih izdelkov. Prevozništvo Rogan iz Kočevja išče več voznikov tovornega vozila v mednarodnem prometu. Inles iz Ribnice išče vzdrževalca.

Spomnimo. Zasebni sektor že nekaj časa zakonsko ni zavezan k objavi prostih delovnih mest pri Zavodu RS za zaposlovanje, zato za slednje tudi zavod nima popolne evidence. Nekateri pa to vseeno objavljajo. Za javni sektor oz. porabnike proračunskega, tj. davkoplačevalskega denarja, pa je objava prostih delovnih mest prek zavoda obvezna.

Več o objavljenih prostih delovnih mestih na dan 9. marec 2017, za področje Kočevja in Ribnice, najdete tukaj.

C. R.