Kočevje: Podpisana pogodba za ureditev prostorov za dializni center

(vir: občina Kočevje)

Župan dr. Vladimir Prebilič in direktor podjetja GiB gradnje Gašper Ploj sta podpisala pogodbo za rekonstrukcijo stavbe na Roški cesti 20 v Kočevju. Gre za stavbo nekdanjih blagovnih rezerv v neposredni bližini Zdravstvenega doma Kočevje, ki jo je Občina Kočevje odkupila leta 2019 za zagotovitev dodatnih prostorov za zdravstvene dejavnosti.

Vrednost celotne investicije znaša 3,6 milijona evrov, sofinancirana pa je s strani Ministrstva za zdravje in s strani Ministrstva za infrastrukturo v skupni vrednosti skoraj 2 milijona evrov.

Gradbena dela bodo stekla še v juliju, zaključek je predviden v dobrem letu dni. Občina Kočevje bo stavbo v celoti prenovila, saj je neprimerna tako z vidika tehničnega stanja kot tudi uporabnosti prostorov, po prenovi pa bo stavba zaživela kot Zdravstveni center Kočevje.

Prostore v njem bo v sodelovanju z UKC Ljubljana dobil tudi dolgo pričakovan dializni center. Predpogodbo sta župan in generalni direktor UKC Ljubljana Jože Golobič podpisala konec lanskega leta.

V novem Zdravstvenem centru Kočevje bodo poleg prostorov za dializni center v delu stavbe v pritličju, urejeni še prostori za ambulante zobozdravstvene dejavnosti, ki bodo prenesene iz ZD Kočevje in tako centralizirane.

Prijaznejše prostore bo v stavbi dobil Center za duševno zdravje odraslih, mansardni prostori pa bodo namenjeni izobraževalnim dejavnostim s področja zdravstva in prve pomoči, tako splošne javnosti kot strokovnih služb kot so policisti in gasilci.

K. R.