Kočevje: Odprli nove prostore podjetniškega inkubatorja

V Kočevju so odprli nove prostore podjetniškega inkubatorja.

V Kočevju so v petek odprli prostore nove stavbe Podjetniškega inkubatorja Kočevje, ki se nahaja v hitro razvijajoči se gospodarski coni LIK. Investicija v vrednosti 1,7 milijona evrov je sofinancirana s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in državnega proračuna.

Ob tej priložnosti je Kočevje obiskal tudi zdravstveni minister Zdravko Počivalšek. Župan Vladimir Prebilič je z ekipo ministru predstavil dosežke v občini. Počivalšek pa je zapisal, da se je stanje po izvajanju programa Pokolpje precej izboljšalo, kar je zelo spodbudna novica.

Minister je še poudaril, da je občina Kočevje izrazito izvozno usmerjena, velik poudarek pa je tudi na razvoju zagonskih podjetij in vlaganju v mlade kadre. V petek so tako otvorili že drugi podjetniški inkubator v občini, ki ima zasedene vse kapacitete.

Veseli me, da je veliko pozornosti namenjeno tudi razvoju turizma, kjer je v zadnjih letih opazen velik napredek. Poudarek je na inovativnih turističnih produktih, dodatno pa so uredili tudi kolesarske poti, kar privablja ljudi iz širše regije. Tudi tukaj je finančna sredstva prispevala država, prioriteta ministrstva pa je med drugim razvoj za vse regije.

V občini pa so zapisali, da je cilj investicije vsaj 6 podprtih podjetij do konca leta 2022 in vsaj 15 novo ustvarjenih delovnih mest v podprtih podjetjih. Hkrati pa tudi zagon in delovanje novih inovativnih podjetij ter omogočanje možnosti za izobraževanje in usposabljanje.

V novi sodobno opremljeni stavbi inkubatorja se na okoli 1600 kvadratnih metrih razprostira šest proizvodnih prostorov, sedem pisarn, prostor za sodelo, predavalnica in sejna soba, laboratorij za nove tehnologije, računalnica ter dve večji večnamenski dvorani. Da je bil takšen objekt z novimi poslovnimi prostori zares potreben, se je pokazalo že z javnim pozivom za potencialne najemnike, saj so bili prostori takoj zapolnjeni. Nekaj podjetnikov pa ostaja tudi v prostorih Inkubatorja na stari lokaciji.

Podjetniški inkubator Kočevje ima trenutno 38 inkubiranih podjetij.

Vir: kocevje.si

K. R.