Kočevje: Namo bodo prenovili

(vir: kraji.eu)

Kočevska veleblagovnica Nama, v kateri je s pojavom sodobnih trgovskih centrov na obrobju Kočevja zamrla trgovinska dejavnost, stavba pa je postala nekakšen grdi raček mesta, bo kmalu deležna temeljite prenove.

Do jeseni leta 2023 jo nameravajo temeljito prenoviti in preurediti v stanovanjsko-poslovni objekt.

Prenovo bo kot strateški partner financirala prva nepremičnina družba na Ljubljanski borzi Equinox nepremičnine, ki s tem tudi aktivno vstopa na stanovanjski trg, so sporočili iz omenjene družbe.

Kot je za STA povedal kočevski župan Vladimir Prebilič, bo objekt, ki je danes v zelo slabem stanju, temeljito prenovljen in preurejen, v njem pa bo urejenih tudi do 40 stanovanj, ki jih bo mogoče kupiti ali najeti.

Župan projekt pozdravlja, saj stanovanj v občini primanjkuje. Poleg tega bo projekt dodatno prispeval k oživitvi mestnega središča. “V projektu tako vidimo naravno zavezništvo med napori, ki jih dela občina, in interesi investitorja,” je dejal.

Prenova je sicer že drugi letošnji projekt, s katerimi omenjena družba zasleduje tudi širše cilje okolja. Januarja je namreč lokalnemu investitorju pomagala financirati nakup Hotela Diana v Murski Soboti, s katerim je obudil gostinsko ponudbo v centru mesta, nastanitveni del nepremičnine pa oddal Domu starejših občanov Rakičan, so še zapisali v družbi Equinox Nepremičnine.

K. R.