Kočevje: Bogatejši za 76 novih najemnih stanovanj

Nova najemna stanovanja v Kočevju (vir: Stanovanjski sklad RS)

Poleg ostalih slovenskih mest je tudi Kočevje odslej bogatejše za 76 novih najemnih stanovanj. Ta se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca. Stanovanja je zgradil Stanovanjski sklad RS, ki je v državni lasti.

Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža. Stanovanjska objekta sta uvrščena v visok energetski razred B1.

V bližini nove soseske se nahajajo osnovna šola, vrtec, lekarna, pošta, zdravstveni dom, številne trgovine, kulturni center, mladinski center, muzeji ipd. V neposredni bližini sta avtobusna in tudi železniška postaja, saj je po 50 letih v Kočevje znova pripeljal potniški vlak, ki omogoča enostaven prevoz do prestolnice Slovenije – Ljubljane.

Vožnja z vlakom med Kočevjem in Ljubljano traja približno 70 minut. To je približno toliko časa, kot bi trenutno za to razdaljo potrebovali z avtomobilom, a je takšna pot varnejša in enostavnejša.

Nedaleč od soseske je tudi Rudniško jezero oz. imenovano Kočevsko jezero, ki se nahaja na Kočevskem polju. Okoli jezera je speljana naravoslovna učna pot. Jezero danes ponuja številne rekreacijske možnosti, čolnarjenje, plavanje, potapljanje ter pozimi tudi drsanje.

Vsi, ki ste zainteresirani za javni najem stanovanj, si lahko na povezavi http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/ ogledate javni razpis in se podrobneje seznanite s ponudbo novih stanovanj v Kočevju. Prek povezave lahko do vključno srede, 22. septembra 2021, tudi oddate elektronsko prijavo.

Stanovanjski sklad tako aktivno izpolnjuje svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj na celotnem območju države. Do leta 2023 imajo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni Sloveniji.

Nova stanovanja se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca

 

Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža

K. R.