Kočevje: 33-letnega tatiča priprli

Kočevje (vir: arhiv)

Kočevski policisti so letos obravnavali kaznivi dejanji roparskih tatvin in en rop. V prvem primeru je bil v začetku februarja, v eni izmed trgovin na območju Kočevja, storilec zaloten pri tatvini cigaret, nato pa je zoper zaposlene uporabil silo. Pri tem ni bil nihče poškodovan.

V drugem primeru je konec aprila iz trgovine sledil oškodovanki do doma, nato ji je ob vstopu v stanovanjski blok iz rok iztrgal torbico. Pri tem je uporabil silo, oškodovanka je padla na tla in se lažje telesno poškodovala.

Po dejanju je pobegnil, iz denarnice zadržal denar, ostalo ukradeno pa odvrgel v smetnjak in Rinžo. Policija je vse predmete nato tudi našla.

V tretjem primeru pa je v začetku maja ukradel denar svojim bližnjim, ko je bil zaloten, pa si je z uporabo sile denar prilastil. V tem primeru oškodovanka ni bila poškodovana.

Policisti so ugotovili, da je vseh treh dejanj utemeljeno osumljen 33-letnik iz območja Kočevja. Odvzeli so mu prostost, ga včeraj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske
kriminalitete, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

K. R.