Kje je bila včeraj Nataša Pirc Musar?

Premoženje Nataše Pirc Musar in njenega moža ocenjujejo na med 5 in 10 milijoni evrov. Kljub temu bi imela rada višjo plačo.

Ko je Nataša Pirc Musar kandidirala za predsednico, je javno obljubljala, da bo predsednica vseh Slovencev, in da med njimi ne bo delala razlik, ne glede na njihovo politično, versko in siceršnje prepričanje. A včeraj so jo mnogi pogrešali. Od predvolilnih obljub očitno ni ostalo veliko.

 

Pri breznu pod Krenom v Kočevskem rogu je namreč včeraj potekala spominska slovesnost na po drugi svetovni vojni brez sodnega procesa zverinsko pobite domobrance in civiliste. Mnogi so opazili, da na slovesnosti ni predsednice republike Pirc Musarjeve.

 

Bivši predsednik Borut Pahor je takole včeraj položil venec pobitim.

Prejšnji predsednik republike Borut Pahor se je namreč v preteklosti redno udeleževal spominske slovesnosti in s tem pripomogel k premagovanju razlik med državljani, ki sta jih začrtala druga svetovna vojna in prevzem oblasti po drugi svetovni vojni s strani Komunistične partije. Tudi včeraj se je Pahor slovesnosti udeležil. Tokrat kot nekdanji predsednik republike. S tem je najbolje pokazal, kakšno držo bi morala zavzeti Pirc Musarjeva, v kolikor želi uresničiti obljubo, da bo predsednica vseh in da si bo prizadevala za premagovanje razlik.

A. V.