Kdo vodi vrhovno sodišče?

Partnerja Tina Brecelj in Miodrag Đorđević (vir: arhiv)

Včerajšnje razkritje prijateljsko nasmejanega predsednika Vrhovnega sodišča RS Miodraga Đorđevića (nasledil je Branka Masleša) in ljubljanskega župana Zorana Jankovića med vladi in vzporednemu mehanizmu naklonjenim medijem ni vzbudilo zanimanja.

Nasprotno pa je njuno trepljanje 19. junija zvečer, v VIP loži, pred nogometno tekmo Slovenija – Danska poželo veliko ogorčenja na družbenih omrežjih.

Janković je bil na sodišču naslednji dan oproščen v zadevi Stožice. Več o tem smo poročali tukaj

Dr. Vinko Gorenak, nekdanji minister, pa je opozoril še na to, da partnerko Miodraga Đorđevića Tino Brecelj v državnem zboru naslavljajo kot svetovalko predsednika Vrhovnega sodišča. Tina Brecelj je nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje, nekaj časa je bila vodja službe za odnose z javnostmi na Vrhovnem sodišču, zdaj pa je, kot kaže, svetovalka predsednika, ki je tudi njen partner. Skupaj imata odraščajočega sina.

Dr. Vinko Gorenak je ob tem zapisal: “Si predstavljate, da bi jaz leta 2012 v vlogi notranjega ministra svojo ženo imenoval za svojo svetovalko? Ali pa, da bi Janez Janša svojo ženo predlagal za zdravstveno ministrico? V Ljubljani bi zmanjkalo koles. Ko pa to naredijo levičarji, pa je vse v redu.”

Predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević in ljubljanski župan Zoran Janković – sedi Jure Janković (vir: Zajem zaslona)

M. D.