Kdo so, kaj o tem sporoča komandir črnomaljske policije

Prihajajo na delo ali socialo?

Tako korakajo proti obljubljeni deželi (vir: FB)

Vlada je tik pred dopusti in ob velikem medijskem zatišju sprejela strategijo na področju migracij. S tem je začrtala osnovne usmeritve delovanja na tem področju, tako ko gre za zakonite kot tudi nezakonite migracije.

In tako, kot to predvideva Marakeška deklaracija, ki jo je Slovenija decembra 2018 potrdila v Marakešu, čeprav so takrat vladajoči govorili in zatrjevali drugače.

Zdajšnji strategiji bo sledila priprava akcijskih načrtov, za posamezna področja, kot so ekonomske migracije, pa tudi posebna, podrobnejša strategija. V teh načrtih bodo opredelili tudi finančna sredstva. Kar pomeni, da nas bo to, davkoplačevalce, tudi precej stalo.

V strategiji je poudarek tudi na spodbujanju priseljevanja tuje delovne sile. Veliko poudarka je na integraciji tujcev. Vse gre torej z roko v roki z določili Marakeške deklaracije, katere cilj je med drugim izenačenje nezakonitih in zakonitih migracij.

Mi pa smo pogledali, kako zelo si dela želijo tujci, ki že dlje časa nezakonito vstopajo v Slovenijo.

Komandir Boris Korasa (vir: printscreen Belokranjec)

Boris Korasa, komandir Policijske postaje Črnomelj, to je območja, ki je na območju PU Novo mesto vodilno po nezakonitih prestopih, je že maja letos za lokalni brezplačnik Belokranjec povedal, da gre pri ilegalnih migrantih večinoma za mlajše moške in še:

  • “Imajo predstavo, da bodo živeli od socialne podpore v teh državah, da jim ne bo treba delati, da je tu vse lepo in prav.
  • Ko jih vprašamo, zakaj, dobimo odgovor: Zaradi sociale.
  • Najbrž takšne informacije dobijo od oseb, ki jih organizirajo pot.
  • V veliko primerih je bilo ugotovljeno, da so sprovajalci tisti, ki dajejo lažne obljube, kako je v Evropi.
  • Lažno informacijo o tem, sa smo začeli sprejemati migrante, pa včasih namenoma plasirajo, da se poveča pritisk na mejo in je policija še toliko bolj obremenjena.”

Korasa je takrat povedal, da si ilegalni migranti iščejo boljše življenje predvsem v Italiji, Franciji in Nemčiji. Pot do tja pa gre preko Slovenije in Avstrije. Za Avstrijo že dolgo velja, da ima na svoji južni meji s Slovenijo zelo poostren nadzor, tudi z vojaki. Italija pa je s 1. julijem 2019 ukrepe še povečala, na najbolj občutljivih področjih med Trstom in Gorico napovedujejo tudi postavitev ograje, s katero bodo preprečevali prehod ilegalnih migrantov v njihovo državo.

Kakšno sporočilo daje sprejeta strategija ilegalnim migrantom, si na podlagi navedenega z lahkoto predstavljamo. To pa je: Slovenija odpira svoje meje za migrante. Ilegalni izenačuje z legalnimi. Tako je vseeno, ali vstopamo prek mejnih prehodov ali prosto kjerkoli si zaželimo.

Če k temu dodamo še to, da namerava vlada zvišati socialno pomoč na dobrih 500 evrov in da spodbujajo tudi združevanje družin, da nevladne organizacije za te družine tudi prek družbenih omrežij iščejo stanovanja, katerih (visoka) najemnina gre v breme davkoplačevalcev, je slika popolna. Slovenija postaja obljudena dežela. Za tujce! Povsem drugače pa je to za slovenske državljane, vendar je to že druga zgodba.

J. M.

novo staro popularno
Jože

Živeti od socialne podpore, nič delati, ……. . Normalno, vsi imajo telefone in sporočajo domov, da dobijo pri nas stanovanja, hladilnike, televizorje, posebno hrano, ……. . ni da ni, all inclusive. Od kje jim denar, dobri telefoni, da so prišli tako daleč od doma. Pot je bilo potrebno plačati. Slovencev, ki živijo v revščini ali pa so na njenem robu, ne vidi nihče, ker so daleč od oči vladajoče elite, ker so tiho in jih je sram priznati, da so revni. Država pa z veliko žlico daje drugim, ki ne bodo delali, ki hočejo socialno pomoč, …., kot, da smo… Preberite več »

Valci

Popravek k sliki, ki ste jo objavili. Na sliki je direktor Policijske uprave Novo mesto g. Ogulin Janez.

Uredništvo

Iskrena HVALA Smo popravili. Za napako se opravičujemo.