Kangler: Po desetih letih še zadnja zgodba našla resnico in pravico!

Franc Kangler (vir: arhiv)

“Višje sodišče v Ljubljani je zaključilo zadnji politično policijski konstrukt “Lutkovno gledališče Maribor”! Zavrnilo je pritožbo Specializiranega državnega tožilstva (SDT)! “Naj bi izkoristil svoj vpliv in Mestni občini Maribor pridobil 7,4 milijona evrov! Kdo ju tu nor? Zaključena bo zadnja 24 ovadba!”

Tako je Franc Kangler, nekdanji mariborski župan in zdajšnji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, zapisal na Twitterju.

Objavil je še dokument, iz katerega je razvidno naslednje besedilo:

“Sodišče prve stopnje je ocenilo, da je videz nepristranskosti okrožnega sodnika Janeza Žirovnika okrnjen zaradi razmerja s Francem Kanglerjem, ko je bil Žirovnik zaposlen v Sovi, obdolženec pa je bil član Komisije za nadzor varnostnih služb (Knovs) ter kandidature Janeza Žirovnika za načelnika Upravne enote Maribor v času, ko je bil osumljeni Franc Kangler župan Mestne občine Maribor.”

Pregon za lutkovno gledališče, za katerega so dobili 7,5 milijona evrov iz EU, toliko pa je bilo tudi lastnih sredstev, si je Franc Kangler kot nekdanji mariborski župan “prislužil”, ker so mu očitali storitev kaznivega dejanja goljufije –  izkoristil naj bi svoj (županski) vpliv in Mestni občini Maribor pridobil protipravno korist.

Po desetih letih bo kalvarija za Franca Kanglerja, ki so ga 10 let preganjali na vse mogoče načine, končno zaključena.

Franc Kangler je ob tem še zapisal:

“Specializirano državno tožilstvo se je pritožilo nad odločitvijo Okrožnega sodišča v Ljubljani; višje sodišče je vse zavrnilo in dalo meni prav – tako da se sedaj le še čaka, na kakšen način bo zgodba zaključena, možno je, da bo tožilstvo odstopilo ali pa bo zaključila sodnica. Po desetih letih je tudi zadnja zgodba našla resnico in pravico!”

M. D.