Kako bo s poukom v naslednjem tednu?

(vir: pixabay.com)

Pouk v osnovnih in srednjih šolah se lahko še naprej nadaljuje tako, da so vsi učenci in dijaki pri pouku v šoli, so danes objavili na ministrstvu za izobraževanje, šolstvo in šport.

Okuženi z virusom Covid-19 so na današnji dan (25. september 2020) 3 vrtčevski otroci, 41 osnovnošolcev in 25 srednješolcev. Skupno: 69 otrok in mladostnikov.

Okuženih z virusom Covid-19 je 10 zaposlenih v vrtcih, 47 zaposlenih v osnovnih in 9 v srednjih šolah. Skupno: 66 zaposlenih.

Med vrtčevskimi otroci je v karanteni 20 otrok, v osnovni šoli 166 učenk in učencev ter 68 dijakinj in dijakov srednjih šol. Skupno: 254 otrok in mladostnikov.

Med zaposlenimi v vrtcih je 22 takšnih, pri katerih je bil ugotovljen sum na okužbo, torej jim je bila odrejena karantena. V osnovni šoli je med zaposlenimi takšnih 100, v srednjih šolah pa 9. Skupno: 131 zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah.

Skupno: Okuženih je 135 otrok, mladostnikov in zaposlenih v teh ustanovah. V karanteni zaradi suma na okužbo je 385 otrok, mladostnikov in zaposlenih.

Pristojni so kot primer tudi objavili, da je na Osnovni šoli Franceta Bevka v Ljubljani učiteljica glasbe (zagovornica proti maskam) s petjem brez maske povzročila okužbo in posledično 170 karantenskih odločb.

Iz UKC Ljubljana so sporočili, da je bil zaradi težav s COVID-19 v Ljubljano premeščen en otrok. V osrednji bolnišnici je deset oseb, mediana starosti je 55 let in se znižuje.

Vir: tukaj 

M. D.