Kaj ujme in obljube, tudi tista 30 dni do specialista, Fajonovi je pomembno poziranje v stilu ruske vzornice

Elizaveta Peskova in Tanja Fajon: Ena pozira v Dubaju, druga ob motorju Harley-Davidson. Obe pa v času, ko v Ukrajini umirajo ljudje, v Sloveniji pa se ljudje soočajo z veliki posledicami največje naravne nesreče v državi. (Vir: Next_tv, X, in Tanja Fajon, Instagram)

Stranka SD je pred lanskimi volitvami obljubljala 30 dni do specialista. Od obljube ni nič, čakalne vrste v zdravstvu se zgolj še povečujejo. Je pa predsednica SD pred dnevi na Instagramu objavila fotografijo, kjer pozira ob motorju znamke Harley-Davidson, ob tem je zapisala: “Še malo …”

 

Vse to v času, ko je Slovenijo prizadela največja naravna nesreča, posledice katastrofalne ujme pa v posameznih delih države pomagajo odstranjevati prostovoljci, na terenu so že tri tedne tudi poslanci SDS s predsednikom Janezom Janšo na čelu, pomaga tudi bivši predsednik države Borut Pahor.

Tanja Fajon pa se je sredi tega odpravljala na vožnjo z motorjem prestižne blagovne znamke. Ponovno je pokazala, da nima prav nobenega političnega občutka in sočutja do nastalega stanja. Fajonova je bila tudi med tistimi ministri Golobove vlade, ki je že ob začetku ujme med zadnjimi prišla z dopusta.

Ob objavi fotografije so nekateri na omrežju X (nekdanji Twitter) opozorili tudi na poziranje Tanje Fajon, nenavadno za njen položaj. Zelo hitro pa se je izkazalo, da očitno v vsem posnema Rusinjo Elizaveto Peskovo. Največji vzhodnoevropski medij Nexta_tv je na omrežju X namreč objavil fotografijo Peskove in pri tem zapisal: “Medtem ko ruski okupatorji v Ukrajini umirajo v serijah, se Elizaveta Peskova, hči Dimitrija Peskova, odlično zabava v Dubaju.”

Tako Fajonova kot Peskova sta se rodili v elitnih družinah. Ena v Sloveniji in druga v Moskvi (Rusiji). Peskova je hči Dmitrija Peskova, nekdanjega ruskega diplomata, zdajšnjega tiskovnega predstavnika in enega od najpomembnejših mož ob boku Vladimirja Putina.

Obe sta bili tudi v Bruslju. Fajonova sprva kot dopisnica RTV Slovenija, nato evropska poslanka. Peskova pa je bila zaposlena kot pripravnica pri enemu od francoskih evroposlancev. Med njima je tudi večja starostna razlika. Elizaveta Peskova ima 25 let, Tanja Fajon 52. Očitno pa je mladenka njena vzornica.

M. D.