Jutri 12. kongres največje politične stranke na Slovenskem

(vir: arhiv)

Slovenska demokratska stranka (SDS), največja in vodilna politična stranka v Sloveniji, letos so praznovali že 32. rojstni dan, se bo jutri, v soboto, 19. junija 2021, zbrala na svojem 12. kongresu, ki bo tokrat potekal pod sloganom “Gradimo Slovenijo #zate”. Kongres bo v Slovenskih Konjicah.

Slogan odseva intenzivno delo Slovenske demokratske stranke znotraj aktualne vlade v času svetovne pandemije, usmerjeno v gospodarski in socialni razvoj Slovenije ter v zagotavljanje blaginje za vse državljanke in državljane Republike Slovenije.

“Gradimo Slovenijo #zate” pa odseva tudi usmerjenost SDS v sedanjost in prihodnost, v dobrobit vseh prihodnjih generacij.

“V delovanju za skupno dobro SDS ne bo mirovala, dokler Slovenija ne bo postala prostor pravičnosti in dom, v katerem se bo vsak počutil varnega in sprejetega. Za nas štejejo dejanja in ne le obljube. Nam gre vedno za stvar,” so zapisali v tej največji in najbolj organizirani politični stranki na Slovenskem.

Na kongresu bodo delegati izvolili novo vodstvo Slovenske demokratske stranke, za kar navajajo, da bo to še naprej odločno širilo in utrjevalo vrednote slovenske pomladi, na katerih se je rodila suverena država slovenskega naroda.

Razpravljali bodo tudi o kar petih programskih resolucijah, ki vključujejo vse družbene segmente in zajemajo ranljive skupine, iz katerih odseva njihov program, resolucije so tudi zaveze stranke za delo v prihodnjem mandatu.

Resolucije obravnavajo družbeno žgoča vprašanja; med drugim potrebo po obrambi ustavnih temeljev Slovenije, odpravljanju politične razklanosti v naši domovini, soočanje z demografskimi izzivi in prehod v digitalno dobo. 

C. R.