Jelka Godec: Bo Slovenija še 2 leti umirala na obroke ali bomo imeli predčasne volitve?

Jelka Godec in Andrej Kosi (vir: X)

Vodja Poslanske skupine SDS in poslanec Andrej Kosi sta na današnji novinarski konferenci spregovorila o predlogih za razpis posvetovalnih referendumov o nastanitvah nezakonitih migrantov v Sloveniji in o zaupanju v vlado, ki jo vodi Robert Golob. 

 

Jelka Godec je v začetku izpostavila zadnje ankete, ki kažejo, da je vlada Roberta Goloba najmanj uspešna vlada v zgodovini Slovenije.

Kar 70 % ljudi namreč meni, da vlada ne dela dobro. Poudarila je, da vse laži in prazne obljube, ki jih zadnji dve leti poslušamo s strani vlade, Slovenijo postavljajo v položaj, ko ni več konkurenčna na evropskem trgu in ko se v Državnem zboru s strani koalicije sprejemajo zakoni, ki škodijo slovenskemu narodu in slovenski državi. Dodala je, da v kolikor bo ta vlada nadaljevala s svojim delom, bo njena podpora verjetno padla na 0 %, vendar bo takrat za Slovenijo že prepozno.

 

Namesto, da bi se vlada ukvarjala z razvojnimi vprašanji, demografijo, reformo na področju zdravstva, razbremenitvijo gospodarstva, davkoplačevalk in davkoplačevalcev, se ukvarja predvsem in skoraj izključno s kadrovanjem ter obračunava z drugače mislečimi, oškodovanjem javnih financ, negospodarnim ter nesmotrnim upravljanjem z javnimi sredstvi. Prav iz tega razloga poslanska skupina SDS predlaga posvetovalni referendumu o zaupanju v Vlado Republike Slovenije z naslednjim vprašanjem:

“Ali ste za to, da Vlada Republike Slovenije, ki jo vodi dr. Robert Golob, zaključi s svojim mandatom in se razpišejo predčasne volitve poslank in poslancev v Državni zbor?”

Poslanec Andrej Kosi je poudaril, da nezakonito prehajanje meja trenutno predstavlja največji varnostni izziv za Slovenijo pa tudi za druge države članice Evropske unije. V nadaljevanju je izpostavil, da je vlada sprejela sklep, da se na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi organizirata izpostavi azilnega doma. Omenjeni sklep je negativno presenetil tako oba župana kot same prebivalce. Sprejet je bil brez predhodnega obvestila lokalnih skupnosti, županov in občanov. Nihče s strani vlade in ostalih pristojnih institucij jih ni predhodno obvestil, kaj šele, da bi jih vprašal za mnenje in pridobil soglasje.

 

Poslanska skupina SDS zato predlaga posvetovalni referendum o nastanitvah nezakonitih migrantov v Republiki Sloveniji z naslednjim vprašanjem:

“Ali ste za to, da se v Republiki Sloveniji gradijo novi azilni domovi in njihove izpostave za nastanitev nezakonitih migrantov?”

M. D.