Je na Osnovni šoli Ribnica prišlo do posilstva ali ne?

V delu javnosti in v nekaterih medijih so zaokrožile informacije, da je v preteklih dneh v Osnovni šoli Ribnica prišlo do posilstva, kjer naj bi na stranišču romski učenec posilil mlajšega dečka.

Informacijo smo na portalu Moja Dolenjska preverili, na policiji navajajo, da takšne prijave ne beležijo, ravnateljica Osnovne šole Ribnica pa se na vprašanja še ni odzvala.

Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi pri Policijski upravi Ljubljana, nam je sporočila, da po preverjanju takšne prijave na Policijski upravi Ljubljana kot tudi na
Policijski postaji Ribnica ne beležijo.

Dodala je, da so navedbe policisti preverjali v vodstvu vzgojno-izobraževalnega zavoda v smislu preverjanja okoliščin domnevnega dogodka, vendar po do sedaj zbranih obvestilih do takšnega dogodka ni prišlo.

V zvezi navedenega naprošajo vse, ki bi o tem imeli informacije, da jih posredujejo na pristojno Policijsko postajo Ribnica ali na Policijsko upravo Ljubljana ali na številko 113.

Vprašanja smo poslali tudi Andreji Modic, ravnateljici Osnovne šole Ribnica, ki pa nam doslej na ta še ni odgovorila.

Dopolnitev: Ravnateljica nam je malo pred 15. uro poslala sporočilo, ki ga je šola objavila na svoji spletni strani. To pa je, da se je “na spletu pojavila lažna informacija o nasilnem dogodku na naši šoli”. “Na naši šoli ni prišlo do posilstva,” še piše v njem.

C. R.