Javnomnenjska anketa: Prepričljivo vodi SDS, zdajšnja koalicija pred KUL

(vir: SDS, FB)

Rezultati zadnje javnomnenjske raziskave agencije Parsifal kažejo na oblikovanje nove desnosredinske vlade. Stranke zdajšnje Janševe vlade imajo namreč skupaj z novim gibanjem Povežimo Slovenijo ta hip že višjo podporo od štirih strank KUL. 

Po anketi agencije Parsifal največ vprašanih podpira stranko SDS Janeza Janše. Med opredeljenimi anketiranci ji je naklonjenih 28,6 odstotka vprašanih.

Na drugem mestu ji sledi SD Tanje Fajon s podporo 19,7 odstotka vprašanih, na tretjem pa je LMŠ Marjana Šarca z 9,6-odstotno podporo. NSi Mateja Tonina je prehitela Levico Luke Mesca, lista Povežimo Slovenijo pa se je povzpela do 6,8 odstotka. Sedma pa je SAB Alenke Bratušek, ki so ji namerili 6-odstotno podporo. Ostali imajo manj od potrebnih 4 odstotkov.

“Ključno vprašanje, ki bo določilo smer prihodnje vlade, je perspektiva nove stranke z novim imenom, ki bo nastala s spojitvijo SMC in GAS, ter možnost njenega sodelovanja v projektu Povežimo Slovenijo, ki se že sedaj kaže kot projekt, ki zna determinirati rezultate prihodnje leto,” je rezultate javnomnenjske ankete Parsifal komentiral politični strateg Sebastjan Jeretič.

Več: [Javnomnenjska anketa]

A. L.