Javno pismo zaposlenih na Brdu pri Kranju: Janša edini, ki je zasebne usluge plačeval iz lastnega žepa

Brdo pri Kranju (vir: gov.si)

Zaposleni, zdajšnji in nekdanji, na Brdu pri Kranju so na predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) naslovili pismo, v katerem so ga seznanili z dogodki v tem javnem zavodu. Pismo so kot javno poslali tudi na nekatere naslove medijskih hiš.

Javno pismo je na svoji spletni strani objavila Demokracija, preverite, kaj so zaposleni in nekdanji zaposleni na JGZ Brdo zapisali. Zelo zanimivo in povedno je.

Cenjeni g. Robert Šumi, predsednik KPK, v teh dneh odmeva obsodba komisije za preprečevanje korupcije, v kateri ste bivšega direktorja protokolarnega zavoda JGZ Brdo obtožili kršitve integritete, češ da je zavajal s podatki o zasebnem najemu Vile Bled s strani nekdanjega predsednika vlade Janše. V JGZ Brdo delamo (nekateri pa smo tam delali do nedavnega) že dolgo časa, zato poznamo stvari in ne moremo kar tako mimo teh potvarjanj. Naj na kratko obrazložimo zakaj:

  1.  Marjan Hribar je bil doslej daleč najbolj profesionalen direktor JGZ Brdo. Preživeli smo jih veliko, vse od g. Zvonarja pred 35 leti naprej. Ko je prevzel direktorovanje, je bila na njegovi mizi že sprejeta odločitev iz časa Šarčeve vlade, da se hotel na Brdu za potrebe predsedovanja EU prenovi za ceno 35 milijonov evrov. Janševa vlada je odločitev preklicala in g. Marjan Hribar je hotel pravočasno, v rekordnem času, prenovil za 12 milijonov evrov. Trikrat ceneje!!!! Zakaj se KPK ne ukvarja z njegovimi predhodniki in Šarčevo vlado, ki je bila v tem primeru ujeta z lopato v marmeladi? Vsi na Brdu smo vedeli, da je razlika cca. 20 milijonov evrov  namenjena volilni kampanji Liste Marjana Šarca, sedanjega ministra za obrambo.
  2. Kolikor je nam znano, je bil bivši predsednik vlade g. Janez Janša eden redkih, če ne celo edini državni funkcionar, ki je za zasebne usluge JGZ Brdo plačeval iz lastnega žepa. Vsi se najbrž spomnimo Drnovškove brunarice na Brdu in zapisov o njej. Nikoli pa ni nikjer pisalo, da je predsednik Drnovšek poleg brunarice imel na razpolago tudi vse druge objekte na Brdu ter vso oskrbo zase in številne goste, tudi zasebne, ki so ga obiskovali. Pogostitve so bile bogate. Nikoli ni plačal nobenega računa.
  3. Ko je v Vili Bled dopustoval g. Janez Janša s svojo širšo družino, je direktor g. Marjan Hribar na začudenje mnogih izrecno naročil, da se obračunajo vsi stroški, tudi stroški nočitev za g. Janšo za dni, ko ga tam sploh ni bilo, saj je bil deloma odsoten v tujini, ostale dni pa je prihajal tja iz Ljubljane popoldan ali zvečer. Nikoli ni bil aroganten do nas zaposlenih.
  4.  Bivši predsednik Milan Kučan je bil s svojo družbo stalen gost na Brdu. V Gradu Brdo, ne v Brunarici. Velikokrat v številni družbi zasebnih prijateljev in somišljenikov. Tja so sami prihajali tudi njegovi svetovalci iz urada in se gostili. Nikoli ni plačal nobenega računa. …

Kako so ravnali Danilo Türk, Alenka Bratušek, Miro Cerar, Borut Pahor in zdaj Nataša Pirc Musar? Preberite na povezavi: Demokracija

M. D.