Jančič: Tajkunska lepljenka 571 šarcev

Peter Jančič (vir: arhiv)

Smo sredi inflacije poskusov sestreljevanj ministrov. Ministra za zdravje Janeza Poklukarja iz leve obtožujejo za smrt Katje, ker je spodbujal cepljenje. Minister mora spodbujati cepljenje. Notranjega ministra Aleša Hojsa bi nadzornik vohunov Matjaž Nemec (SD) odstavil, ker so policisti razgnali protestnike proti omejevanju epidemije Covid.

In to po tem, ko je ustavno sodišče, kjer si je levica, ko je vladala, zagotovila ustavno večino, poleti presenetilo s stališčem, da ima pravica do množičnih neprijavljenih protestov opozicijskih strank prednost pred varovanjem zdravja in življenj ljudi, pozneje pa so še zadržali pogoj PC.

Število okuženih gre zdaj v nebo. Opozicija pa interpelira tudi Marjana Dikaučiča, ker je že štiri mesece minister za pravosodje in že drugič v letu dni ministrico za izobraževanje Simono Kustec.

Udaril pa je še POPTV in to čez ministra za okolje Andreja Vizjaka, ker bi naj medijskega tajkuna Bojana Petana pred 14 leti, tako se zdi, prepričeval proti prevzemu in s tem davčnim prihodkom države. Za 34 milijonov evrov.

Tako je v tokratnem komentarju tedna uvodoma zapisal odgovorni urednik portala Siol.net Peter Jančič. In nadaljeval:

Tajkunski prevzemi velikih podjetij, prevzeti so bili takrat pred volitvami tudi največji tiskani mediji v državi, so povzročili najhujšo ekonomsko katastrofo, kar imamo državo. Škodo merimo v milijardah evrov. Tega vam pa na POPTV niso povedali.

Zamolčali so tudi, da so številna znana podjetja in največje banke pozneje, da bi sanirali posledice, vlade Alenke BratušekMira Cerarja in Marjana Šarca poceni prodale tujcem. Državni dolg pa je strahovito narasel.

Niso pa tujcem prodali medijev, ki so bili pomemben del teh tajkunskih prevzemov, katerih cilj je bil, da bi z oblasti spravili desnico in Janeza Janšo, da bi spet zavladali državi. To je bil tudi cilj Petanovih prevzemov.

Ko gre za medije, so koristi za levico velike še danes. Obvladujejo skoraj vse kar v medijih leze in gre. Kar nam kaže tudi ta afera. A pomaga jim ne veliko. Ljudje ne verjamejo.

Zelo zanimiv komentar v celoti lahko preberete na povezavi: siol.net

M. D.