Jančič: Logar rešuje Kučanove težave s ptiči

(vir: arhiv)

Večina prebivalcev Zahodnega Balkana, še posebej Slovani, je na strani Rusije, je na vrhu Nata v Madridu Robert Golob evropski javnosti opisal, kakšne težave ima, ker ljudje v njegovih krajih podpirajo vojni pohod Vladimirja Putina nad Ukrajino. In so proti Natu. Številne na Zahodu zanima, kakšna bo Golobova politika po Janezu Janši, ki mu je zdaj zunanja ministrica Tanja Fajon v času kampanje očitala pot v Kijev, češ da je pravi kraj Moskva. Putin. Da so ljudje večinsko za Putina, pa ni res. Ne na Balkanu in ne pri nas. Za Putina je kvečjemu del Golobove vlade, ki je tudi za izstop iz Nata. Levica Luke Meseca je za to uradno. Golob pa je svojim ministrom določil vsaj najvišje mogoče plače. A ne vsem, ki jih hoče. SDS mu z referendumsko proceduro še kar onemogoča, da bi namesto 14 dobil 19 resorjev.

To je uvodni del današnje kolumne Petra Jančiča, urednika portala Siol.net.

Proti Kučanu bo Golob z Marto Kosovo še med volivci na levi težko zmagal. To bo lulanje proti vetru. Namesto Kosove je Kučan podprl Natašo Pirc Musar, ki sodi v isti blok kot Kosova. Golob se je na to odzval ostro, dejal je, da je Kučan nekdanji šef komunistov, ki je zdaj “ustrelil kozla”. (Marta Kos je ob tej izjavi komajda lovila sapo in odhitela v Švico, od koder je tudi prišla, kjer je poročena s tujcem in tam tudi prebiva. – op. av.)

Pravi odgovor na konflikt v Kučanovem bloku, ali bi bila predsednica Marta Kos ali Nataša Pirc Musar, pa je ponudil donedavni zunanji minister dr. Anže Logar, ki je začel pripravljati vse za vložitev svoje kandidature. Izvolitev Logarja bi bila dobra za državo, ker z diplomacijo in zunanjo politiko ima izkušnje in znanja in nam ne bo delal sramote. Če bo Logar izvoljen za predsednika republike, Kučanov blok ne bo obvladoval vsega v državi.

Odmevala je tudi odločitev Goloba, ki je vse ministre razvrstil v najvišji možni plačni razred. Jančič v nadaljevanju opisuje molk takrat glasnih, ki zdaj ne protestirajo cele dneve pred vlado. Njihov molk pa je skoraj preglasil Kučanovo in Golobovo streljanje kozlov in nam pokazal, kako se levici sindikati in mediji pustijo politično nategovati.

Navaja, da tega, da so sindikati postali čisto orodje levih političnih strank in njihovih dnevno političnih obračunavanj, ti niti ne skrivajo. Celo bolj radikalni so od teh strank.

Nadalje opisuje in komentira dogajanja na nacionalni RTV Slovenija, in navaja, da takšne politične čistke, kot jih zdaj pripravlja Golobova vlada na nacionalki, doslej še nihče ni poskušal izpeljati. Opisuje tudi Golobove grožnje in zaključuje, da ni nujno, da bo večina ljudi jeseni za takšno Golobovo smer. Kot že danes ni res, da je večina na Balkanu za Putinovo vojno.

Celoten komentar preberite na povezavi: siol.net

M. D.