Jančič: Janševa krivda za grehe brezmadežnega Goloba

Peter Jančič (vir: arhiv)

Robert Golob je ta teden dobil pet dodatnih ministrstev in po številu ministrstev s tem eno največjih vlad v Evropi, ki po številu resorjev spominja na izvršne svete iz časov socializma. Ko gre za ministre, ekipa ni popolna, manjka minister za notranje zadeve. Po odstopu Tatjane Bobnar, kandidata Golob še išče. Je pa Golob ekipo ministrov »okrepil« vsaj z na volitvah propadlo šefico SAB Alenko Bratušek in ustanoviteljem zavoda 8. marec Nike Kovač Simonom Maljevcem. V sredo se bo koalicija sestala na vrhu, kjer se bodo pogovarjali še, kako množicam novih ministrov, državnih sekretarjev, ki so ravno dobili funkcije, povišati plače.

Tako je v današnjem komentarju na svojem portalu spetnicasopis.eu uvodoma zapisal Peter Jančič.

V nadaljevanju navaja, da ministri zadnji teden niso našli časa, da bi parlamentu predlagali zakon, s katerim bi plače takoj povišali sodnikom in tožilcem za 600 evrov mesečno. Povišico jim je pred dvema tednoma obljubil Golob, kar so zbrani sodniki nagradili z aplavzom.

Nadalje Jančič opozarja še na milijonska nakazila iz Gen-I v času, ko je tega vodil Golob. Na ponedeljkovi seji državnega zbora namreč ni zmogel odgovora poslancu Žanu Mahniču, za kaj je iz Gen-I nakazoval denar kosovskemu veleposlaniku na Hrvaškem Martinu Berishaju, o čemer poročajo številni mediji na Kosovem, v Albaniji, Črni gori, na Hrvaškem. O Sloveniji pišejo kot državi klientelizma in korupcije, ki sega v sam vrh slovenske politike oz. k Robertu Golobu. V nekaterih državah so ustanovili ali ustanavljajo tudi preiskovalne komisije, na Kosovem se vrstijo protesti. Šlo je za več deset milijonov evrov, ki jih je Berishaj nato dvigoval, bil naj bi denarna mula, ki naj bi gotovino prenašal Golobu. Krivdo za razkritje podatkov o dogajanjih v Gen-I (zelo priročno) Golob zdaj prevrača na Janeza Janšo in SDS. Na vprašanja pa ne odgovarja. Slovenski veliki mediji, naklonjeni Golobu, o tem molčijo. Manjše medije, kot sta Nova24TV in Demokracija, pa poskuša koalicija uničiti.

Jančič piše še o političnih čistkah, ki jih izvaja Golobova koalicija v družbenih podsistemih. V tem tednu so se spravili na vrh slovenskih muzejev. Ukinili so Muzej novejše zgodovine Slovenije, osamosvojitveno vojno za Slovenijo omalovažujejo. Vlada je tudi predčasno odstavila zgodovinarja Jožeta Dežmana, ki je zadnja desetletja razkrival povojne pomore in zlorabe v času socializma.

Celoten komentar Petra Jančiča, ki zelo dobro povzema dogajanja v zadnjem tednu, lahko preberete na povezavi: spletnicasopis.eu

M. D.