Izsledili roparja, v Dolenjskih Toplicah vlom v prodajalno

Novomeški policisti so bili 10. 2. obveščeni, da naj bi v okolici Novega mesta neznanec oropal mladoletnika. Storilec naj bi od mladoletnika zahteval, da mu izroči mobilni telefon in mu zagrozil z električnim paralizatorjem. Žrtev je zadrževal proti njegovi volji in mu grozil.

Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilca. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljen 19-letni moški iz okolice Novega  mesta. Pridobili so odredbo sodišča in 16. 2. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Med hišno preiskavo so našli in zasegli ukraden mobilni  telefon  in električni paralizator, s katerim je
grozil  žrtvi. 19-letnega storilca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj ropa in ugrabitve.

Vlom v Dolenjskih Toplicah
V noči na  19.  2.  je v Dolenjskih Toplicah nekdo vlomil v prodajalno in odtujil tobačne izdelke. Škode je za okoli 400 evrov.

Pregled ostalih dogodkov

Policisti Policijske uprave Novo  mesto so v času od 16. do 19. februarja intervenirali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 328 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno-prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi  20 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali  sume  kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje  stvari,  vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in sprožitve signalno varnostne naprave.

C. R.