Izsledili in prijeli 60 ilegalnih migrantov

(vir: arhiv)

V zadnjih 24 urah oziroma od včeraj do danes, od 7. do do 7. ure, so policisti izsledili in prijeli 60 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 56, so jih prijeli na območju Kopra, 3 so prijeli pri Tanči Gori in enega na brežiškem območju.

S PU Novo mesto so sporočili, da so v noči na 20.  11. črnomaljski policisti pri Tanči Gori prijeli tri tujce, ki  so nezakonito prestopili  državno mejo. Policijski postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, še potekajo.

Brežiški policisti pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Jesenice izsledili in prijeli državljana Kosova, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Kopra 56 prijetih

Na območju PU Koper pa so policisti obravnavali 56 nedovoljenih prehodov državne meje. Pri tem so jih 33 obravnavali na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica, 8 na območju Sežane in 5 na območju Kozine. Za mednarodno zaščito je zaprosila 1 oseba – državljan Maroka. Vsi ostali bodo vrnjeni danes oz. po zaključku postopkov hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so tekom noči s 19. na 20. 11. ustavili tri voznike (ob 0.28 dva državljana Hrvaške, ob 21.56 pa državljana Sirije z urejenim statusom v Nemčiji), ki so v osebnih avtomobilih ih prevažali nezakonite migrante. Zoper vse tri bo podana kazenska ovadba in bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku.

Obravnavane osebe na koprskem območju, glede na državljanstvo, kot so se tujci izrekli, so naslednje: 21 Afganistancev, 17 Pakistancev, 5 Libijcev, 4 Sirijci, 3 Alžirci, 3 Eritrejci, 2 Maročana in 1 Palestinec.

S PU Ljubljana o prijetih ne poročajo.

C. R.