petek, 19 julija, 2024
Doma Bela krajina Izsledili in prijeli 13 ilegalnih migrantov in dva prevoznika

Izsledili in prijeli 13 ilegalnih migrantov in dva prevoznika

Fotografija je simbolična.

Policisti so včeraj izsledili in prijeli 13 ilegalnih migrantov. Pri tem so štiri prijeli v Beli krajini, 9 pa na Primorskem. Prijeli so tudi dva turška državljana, ki sta sodelovala pri ilegalnem prevozu migrantov.

Črnomaljski policisti so včeraj v Vukovcih pri Vinici izsledili in prijeli 4 tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka in Alžirije.

Policijski postopki z njimi še niso zaključeni, zato se ne ve, kakšna bo njihova nadaljnja pot – ali nazaj na Hrvaško ali pa v azilni dom.

Na območju PU Koper pa so policisti obravnavali 9 oseb, dodano pa še 2 državljana Turčije, z urejenim statusom v Italiji. Eden od njiju je v osebnem avtomobilu Honda accord italijanskih registrskih številk prevažal dva državljana Irana in enega državljana Afganistana. Pred njim je vozil še črn Hyundai Tucson, prav tako italijanske registracije, ki ga tudi peljal državljan Turčije. Za oba voznika so odredili pridržanje.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (4), Irana (2), Afganistana (1), Nigerije (1) in Tunizije (1).

Noben ni zaprosil za azil oz. mednarodno zaščito, zato bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s PU Koper.

Z drugih policijskih uprav zaenkrat ne poročajo o prijetih.

C. R.