Izjemni uspehi novomeških dijakov na 11. srečanju srednjih šol za gostinstvo in turizem

V Ohridu je med 28. septembrom in 1. oktobrom 2023 potekalo 11. mednarodno srečanje srednjih šol za gostinstvo in turizem iz republik nekdanje skupne države Jugoslavije, ki je nosilo ime GATUS 2023.

Novomeški dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem so dosegli izjemne uspehe na tekmovanjih v strežbi, kuharstvu in turizmu.

Srečanje, ki je privabilo 210 udeležencev iz različnih mest, vključno z Novim mestom, Mariborom, Radovljico, Opatijo, Osijekom, Splitom, Banja Luko, Prijedorom, Beogradom, Smederevom, Leskovcem, Barom, Herceg Novim, Makedonskim Brodom in Ohridom. Glavni cilj srečanja je bil obnoviti sodelovanje med šolami, spodbujati izmenjavo dijakov ter deliti primere dobre prakse. Poleg tega je bil poudarek na druženju in povezovanju med mladimi.

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem iz Novega mesta so se izjemno izkazali na tekmovanjih v strežbi, kuharstvu in turizmu. V vseh treh disciplinah so osvojili zlata priznanja.

V kategoriji strežbe so tekmovali Nino Tkalac, Hanita Krndali in Anej Novak Rozman pod mentorstvom Francija Mežiča.

V kategoriji kuharstva so tekmovali Janja Lapuh, Nejc Žugelj in Anej Sladič pod mentorstvom Tatjane Ravnih (na fotografiji spodaj).

V kategoriji turizma pa so tekmovali Eva Drakulić, Špela Škaler Zalokar in Diana Dragan pod mentorstvom Alenke Lipej Kastrevec (na fotografiji spodaj).

Najuspešnejša šola na letošnjem srečanju pa je bila Šola za gostinstvo in turizem iz Osijeka (na fotografiji spodaj).

Udeleženci so poleg pridobivanja novih znanj in izkušenj ter zasluženih priznanj, odnesli s seboj tudi številna nepozabna doživetja ter stkane nove prijateljske vezi.

Vir in foto: MO NM

M. D.