Izjemen uspeh tajskih bokserjev na Madžarskem

CUP Madžarska 2022 -skupinska fotografija

Tajski bokserji so se v nedeljo iz mesta Pápa na Madžarskem vrnili v Novo mesto s štirimi zlatimi odličji in enim srebrnim. Barve Slovenije in Scorpion gyma je na velikem mednarodnem tekmovanju «IFMA MUAYTHAI CUP« zastopalo pet tekmovalcev in tehnično osebje.

Tekmovalci so bili: Lily Fideršek, Bojana Šebenik, Nejc Stojanović, Jan Berus in Sašo Vorkapić. Poleg novomeških borcev so se tekmovanja udeležili še trije slovenski klubi: Gladiator gym iz Črnomlja, Khun Kao iz Ljubljane in Kung fu klub Ptuj

Tekmovanje je v uradnem koledarju svetovne organizacije IFMA in je bilo nova preizkušnja, pred odhodom na Svetovno člansko prvenstvo, ki se bo odvilo že konec maja v Abu Dhabiu. Otroško in mladinsko reprezentanco pa čaka nastop na Svetovnem prvenstvu v mesecu avgustu v Kuala Lumpurju.

Prvo zmago za Slovenijo in Scorpion gym je prinesel Sašo Vorkapić v članski kategoriji do 67 kg.  Že v 1. rundi je z TKO premagal izkušenega Avstrijca Johana Mayerja.

V ženski konkurenci do 71 kilogramov je bila uspešna Bojana Šebenik. Slednja je v polfinalu suvereno premagala domačinko Gino Legradi, v finalu pa v tesnem dvoboju izgubila proti Sabini Balić (Gladiator gym Črnomelj). Za vse tiste, ki morda ne vedo, je izreden psihofizičen napor nastopiti v istem dnevu v dveh polnokontaktnih borbah.

Kot tretja predstavnica Scorpion gyma, je v ring vstopila najmlajša še ne 12-letna Lily Fideršek v kategoriji do 54 kg, ki je premagala Madžarsko Hanno Bekesi. Od prve do zadnje runde je dominirala v borbi, pokazala svojo srčnost in si več kot zasluženo priborila zlato odličje.

V finalnem dvoboju je Jan Berus v članski kategoriji do 81 kg, pokazal svojo srčnost in rezultat odlično opravljenih priprav. Skozi celo borbo je dominiral zbrano sledil navodilom iz kota in v 3. rundi nokavtiral madžarskega borca Attilo Korosa in prinesel Scorpionom zlato odličje.

Štiriintrideseta borba dneva naj bi pripadla Nejcu Stojanoviću v kategoriji do 63,5 kg, a je nasprotnik dvoboj predal. Nejc je bil razočaran, pripravljen je bil na boj.

“V imenu Scorpion gyma se zahvaljujemo donatorjem in staršem, ki verjamejo v naše reprezentante in strokovno osebje. Velika hvala organizatorjem KOKO-GYM-a in njihovemu predsedniku Gáborju Korpics iz mesta gostitelja Pápa in seveda glavnemu tajniku Madžarske zveze tajskega boksa g. Gyorgyu Vojvodi na povabilu in odlični organizaciji uradnega IFMA tekmovanja,” je SCORPION GYM zapisali v obvestilu za javnost.

Prejemniki medalj:

  • Zlata: Sašo Vorkapić, Lily Fideršek, Jan Berus in Nejs Stojanović
  • Srebrna: Bojana Šebenik

Rezultati borb:

Kategorija – mlajše deklice

Finalna borba

12-13 let    3x 2min  /kategorija do 54 kg
Lily Fideršek (Scorpion gym) VS Hanna Bekesi (Madžarska)
Zmaga LILY FIDERŠEK  3:0

Kategorija – članice

3x 3min  /kategorija do 71 kg

Bojana Šebenik (Scorpion gym) VS Gina Legradi (Madžarska)
Zmaga BOJANA ŠEBENIK  3:0

Finalna borba

Bojana Šebenik (Scorpion gym) VS Sabina Balić (Gladiator gym)

Zmaga Sabina Balić

Kategorija – člani

3x 3min  /kategorija do 71 kg

Sašo Vorkapić (Scorpion gym) VS Johann Mayer (Avstrija)

Zmaga SAŠO VORKAPIĆ  TKO v 1. rundi

Finalna borba

Sašo Vorkapić (Scorpion gym) VS Ujvarosi Sandor (Madžarska)

Zmaga SAŠO VORKAPIĆ  predaja/Sandor

3x 3min  /kategorija do 81 kg

Finalna borba

Jan Berus (Scorpion gym) VS Attila Koros (Madžarska)

Zmaga JAN BERUS KO 3. runda

3x 3min  /kategorija do 63,5 kg

Finalna borba

Nejc Stojanović (Scorpion gym) VS  Tenai Oliver (Masžarska)

Zmaga Stojanović Nejc  predaja/Tenai

Fotografije s tekmovanja:

Foto in besedilo: SCORPION GYM