Izjemen uspeh Romane Tomc: Prva iz Slovenije s podpredsedniškim mestom

Evropska poslanka Romana Tomc (vir: arhiv)

Evropska poslanka Romana Tomc je danes kot prva iz Slovenije postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP), je na omrežju X objavila Marta Osojnik iz Evropskega parlamenta.

Dodala je, da sta stranki SDS in Nova Slovenija (NSi) izrazito prispevali k uspehu EPP na evropskih volitvah. Zasuk skupine EPP v desno je izkazan tudi v novo izvoljenem vodstvu skupine EPP.

Romana Tomc pa je po izvolitvi povedala, da je zelo vesela “zaupanja celotne poslanske skupine. Rezultat glasovanja je pokazal, da imamo izjemno podporo. To je tudi zato, ker sem v svojem govoru – pa tudi sicer kolegi poznajo moje delovanje – zelo jasno povedala, da želim, da EPP ostane na tisti strani, kjer so ji volivci namenili največ glasov, in da bom jasno konservativno krilo Evropske ljudske stranke”.

“Želimo, da se EPP premakne v desno smer, želimo povezovanje na desni in pri tem ostajamo zelo jasni,” je povedala.

Izvolitev Romane Tomc za podpredsednico skupine je pozdravil tudi novoizvoljeni evroposlanec NSi Matej Tonin. “To pomeni, da je EPP pripoznal dober rezultat celotne slovenske delegacije. Mislim, da je pet glasov v EPP od devetih zelo dober rezultat, zlasti v primerjavi z nekaterimi drugimi delegacijami,” je povedal.

 

Vir: X

EPP je kratica za Evropsko ljudsko stranko (ang. European People’s Party). Gre za politično skupino v Evropskem parlamentu, ki združuje konservativne in krščansko-demokratske stranke iz različnih držav članic EU. EPP je največja politična skupina v Evropskem parlamentu.

M. D.

.