Izjava tedna: Prišli so ljudje tudi iz najbolj oddaljenih krajev Slovenije, ker jim ni vseeno, da država drvi v kaos, v anarhijo

Dr. Helena Jaklitsch (vir: arhiv)

Dr. Helena Jaklitsch: “Dejstvo je, da so prišli ljudje tudi iz najbolj oddaljenih krajev Slovenije, ker jim ni vseeno, da so razmere v državi vedno bolj nevzdržne, da država drvi v kaos, v anarhijo.”

Tako je v komentarju tedna za Radio Ognjišče med drugim zapisala dr. Helena Jaklitsch, slovenska zgodovinarka in političarka ter ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu v 14. slovenski vladi, doma iz Novega mesta.

Jaklitscheva je komentirala stavke in v okviru tega tudi četrtkov veliki vseslovenski protest v Ljubljani proti sedanji vladi. “Ljudje, ki so prišli v glavno mesto, so dodobra napolnili Kongresni trg. … Da je politika vladajočih škodljiva za državo, za njeno prosperiteto na vseh področjih, kar se vedno bolj občuti tudi v padanju življenjskega standarda in konkurenčnosti Slovenije. Zato so prišli. Množično. In to šteje in nad tem bi se morala vlada zamisliti. Ampak smo spet pri istem – njeni ignoranci do vseh, ki niso njeni.”

Vir: Beseda tedna

M. D.