Izjava: “Prihaja neusmiljeno, pokalo bo!”

(vir: arhiv)

O velikem porazu Karla Erjavca in KULicije, kar se je v državnem zboru dogajalo v ponedeljek, 15. februarja, ko je opozicija z Erjavcem in njegovimi 394 volilnimi glasovi (manj kot kakšen od občinskih svetnikov) epidemijo covid-19 nameravala izkoristiti za prevzem oblasti, vemo že skoraj vse.

Včeraj so se zato že vrstile napovedi in špekulacije, kaj se bo dogajalo v prihodnje. Volitve bodo junija 2022. Na portalu pozareport.si so zapisali naslednje:

“Sicer se pa Karlu Erjavcu zdaj, po včerajšnjem porazu in famozni konsolidaciji stranke, ki je zaenkrat pripeljala samo do tega, da je DeSUS čez noč postal neparlamentarna stranka, obeta hud spopad za volivce z Alenko Bratušek (…), to bo neusmiljeno, podobno, kot se bosta za “primat na levi sredini” poslej neusmiljeno spopadla LMŠ in SD. Pokalo bo …”

Dodajmo, da je poslanec DeSUS Branko Simonovič včeraj razkril, da je bila KUL ustvarjena zgolj in samo za vložitev konstruktivne nezaupnice proti zdajšnji vladi, kjer pa so v ponedeljek s komaj 40 glasovi totalno pogoreli. Potrebovali bi jih najmanj 46. Glasovanje je tudi pokazalo realno moč opozicije oz. strank LMŠ, SD, Levica in SAB.

Vir: (pozareport.si)

C. R.