Izjava, ki šokira: “Evtanazija je cenejša od stroškov za umirajoče v bolnišnicah”

Vir: Pixabay.

Ob pripravah na vložitev zakona v DZ, s katerim bi evtanazija v Sloveniji postala legalna, se je v javnosti razvnela burna razprava. Čeprav večina zdravnikov evtanaziji nasprotuje, pa je predvsem na levici nekateri goreče zagovarjajo. Nekatere njihove izjave spominjajo celo na izjave iz nekdanje nacistične Nemčije.

 

Tako so uporabniki družbenih omrežjih te dni znova opozorili na izjavo nekdanjega profesorja na filozofski fakulteti in političnega komentatorje levice Igorja Pribca, ki se je v preteklosti med drugim soočil z resnimi očitki o spolnem nadlegovanju študentk. Pribac je namreč dobre dve leti nazaj na Twitterju zapisal: “Evtanazija je bistveno cenejša od stroškov večine bolnikov v bolnišnicah ob koncu njihovega življenja”.

Izjava, ki se je verjetno ne bi sramoval niti zloglasni nacistični voditelj Adolf Hitler, ki je na precej podoben način reševal t. i. judovsko vprašanje, uporabnike družbenih omrežij znova razburja te dni. Med drugim se je oglasil tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je v odzivu na izjavo zapisal: “Za tole gre levičarjem pri evtanaziji. Njihova pokojninska reforma. Natančno posnemanje Hitlerja. Zavržno do konca.”

A. V.