Izjava dneva: “Politiko so premaknili v estradništvo, kot bi šlo za nek Big Brother”

(vir: Zajem zaslona)

“Slovenska levica ima doktrino zunanjega sovražnika. Ne verjamem, da bi se karkoli spremenilo z umikom Janeza Janše.”

Tako je v sinočnji oddaji Ura moči z Bojanom Požarjem na Planet18 dejal politični komentator Miran Videtič.

Spregovorili so tudi o novih političnih obrazih, pri katerih se je po mnenju Videtiča pokazalo, “da so politiko premaknili v estradništvo, pri čemer je pomembno biti ljudem všečen. “Kot bi šlo za nek Big Brother,” je dodal.

Videtič je izrazil tudi svoje mnenje o novih kadrih. “Priča bomo novi delitvi prek ideologije, ne pa delitvi oziroma odhodom tistim, ki niso sposobni.”

“Do nastopa Goloba sem mislil, da se zakone menja zaradi tega, ker so zastareli, slabi, da jih pa menjaš zaradi tega, da lahko rušiš ljudi, pa se mi zdi malo pretirano in mislim, da gre to tudi nad Orbana. Govorimo lahko o nadgradnji orbanizma.”

Možnost demontaže države

Poleg Videtiča je tokrat aktualno politično dogajanje komentiral še Boštjan M. Turk. Povedal je, da ima Robert Golob možnost demontaže države. “Prvič po tridesetih letih ima mandatar s to večino, s takim programom in z Levico, ki jo je v ta program vkomponiral, možnost dekonstrukcije, demontaže države kot celote. On ima to moč, Janša je to moč imel, ampak jo je izkoristil v nasprotni smeri.”

Več o tem lahko preberete in si ogledate na povezavi siol.net

A. L.