Izjava dneva: “Če bo zadostna podpora, bodo konec leta vse plače zaposlenih v slovenskem gospodarstvu večje”

Premier Janez Janša (vir: Twitter)

“V državnem zboru je obsežen predlog davčnih sprememb, na podlagi katerih želimo ljudem zagotoviti višje plače, z nižjimi davki in nižjimi obremenitvami, še posebej za tiste z znanji, ki so bolj konkurenčna.

Če bo zadostna podpora v državnem zboru, bodo konec tega leta oz. v začetku prihodnjega leta vse plače zaposlenih v slovenskem gospodarstvu večje.”

Tako je na današnji slovesnosti v Palomi med drugim dejal predsednik vlade Janez Janša.

Poudaril je še, da v zadnjih tednih ni dneva, da v katerem od slovenskih podjetij ne bi odpirali novih proizvodnih kapacitet ali polagali temeljnih kamnov za nove investicije. V Palomi so namreč danes pripravili slovesnost ob zaključku investicije v nov papirni stroj, ki predstavlja največjo investicijo v slovensko papirniško industrijo v zadnjih 40 letih.

V državnem zboru je tudi prvi paket protibirokratskih ukrepov, ki bodo pomembno skrajšali postopke. V prihodnje pa slovenska vlada načrtuje tudi bistveno izboljšanje poslovnega okolja za investicije in podjetništvo nasploh.

Premier Janša je v nagovoru tudi spomnil, da Slovenija letos praznuje 30 let. “Največje darilo vsem nam ob tem prazniku je to, da delamo korake, ki večajo blaginjo slovenskega človeka. Edina realna osnova za povečanje blaginje pa je gospodarska rast.”

M. D.