Izjava dneva: “Alenka Bratušek brez sramu več kot 100 tisoč vlagateljev osušila za 960 milijonov evrov”

“Slovenska trojka, Bratušek, Čufer in Jazbec, tako je ekipo poimenovala tedanja predsednica vlade Alenka Bratušek, je brez sramu nad 100.000 vlagateljev osušila za 960 milijonov evrov, denar pa namenila za sanacijo bank.

Po objavi sodbe ESČP (Evropskega sodišča za človekove pravice), ki je ugotovilo, da so bile razlaščencem kršene ustavne pravice, Bratuškova pravi, da je tako sodbo pričakovala.

Noro, da bolj ne more biti.”

Tako je na družbenih omrežjih zapisal poslanec in podpredsednik državnega zbora Jože Tanko.

Spomnimo. V postopku reševanja bančnih tajkunov in tajkunov globoke države je Alenka Bratušek (SAB) kot predsednica vlade leta 2014 odvzela prihranke več kot 100 tisoč slovenskim državljanom (čez noč), ki so jih ti povsem zakonito vložili v obveznice in delnice več slovenskih državnih bank. Med njimi je bilo veliko športnikov. S svojo t. i. trojko (ona, finančni minister Uroš Čufer in guverner Boštjan Jazbec) naj bi “rešila” Slovenijo, se je takrat hvalila.

Račun za to bo prišel, sodba evropskega sodišča utegne imeti v prihodnjih letih pomemben vpliv na slovenski državni proračun. Kdo bo plačal in odgovarjal?

M. D.