Iz skrinje ukradli govedino in perutnino, poleg še vloženo zelenjavo

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o nesreči pri delu na cesti, kraji kolesa, tatvini mesa in prometni nesreči.

Iz skrinje ukradli meso

Črnomaljski policisti so opravili ogled kraja tatvine v Zgornjih Gorenjcih, kjer so ugotovili, da so neznanci v zadnjih dveh dneh iz skrinje v garaži odnesli nekaj več kot 10 kg zamrznjene govedine in perutnine ter nekaj litrov vložene zelenjave.

Prijeli tatu in vrnili kolo

Nekaj pred 19. uro je takrat še neznani storilec odpeljal kolo izpred trgovine Mercator v novomeškem Bršljinu, kjer ga je pustil oškodovanec, ki je šel po nakupih. Policisti so s pomočjo oškodovanca in zasebno varnostne službe dobre pol ure po prijavi prijeli 23-letnika iz okolice Novega mesta, pri katerem so našli tudi kolo. Kolo so vrnili lastniku, 23-letnika pa povabili na pogovor na policijsko postajo, saj ga bodo ovadili zaradi tatvine.

Delovna nesreča

Včeraj nekaj po 12. uri je 32-letni voznik tovornjaka pri vzvratnem premiku z vozilom, v Trebnjem zadel 51-letnega delavca, ki je na delovišču rezal asfalt. Tovornjak je 51-letnika stisnil k stroju. S poškodovano nogo, odprt zlom, so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer bo ostal na zdravljenju. O dogodku je bila obveščena tudi delovna inšpektorica, policisti pa preverjajo tudi dovoljenja za izvajanje del na cesti in ustreznost zavarovanja delovišča.

Pijan se je zaletel v ograjo

Okoli 22.20 ure se je na avtocesti Novo mesto  – Ljubljana, pri odcepu za Mirno Peč, v drsno varovalno ograjo zaletel 33-letnik iz okolice Trebnjega. Na ograji je naredil za nekaj tisoč evrov škode, njega pa so z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico. Policisti domnevajo, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, povezane z ugotovljeno stopnjo alkohola v izdihanem zraku – 0,95 mg/l!