Iz hiše v gradnji potrgali za 26.000 evrov že vgrajenih električnih inštalacij

Slika je simbolična.

Med velikonočnimi prazniki policisti niso imeli nič manj dela kot običajno. Pomlad se bliža in nepridipravi so kot martinčki znova bolj aktivni.

 

Na gradbišču dveh stanovanjskih hiš v Gotni vasi v Novem mestu so med nedeljo in ponedeljkom “znani neznanci” ukradli vgrajene električne vodnike in poškodovali klimatsko napravo. Lastnik ocenjuje, da je škode za okoli 26.000 evrov.

V Gorenji Stari vasi pri Šentjerneju je med petkom in ponedeljkom nekdo s pašnika ukradel šest ovc. Ali bodo te končale na krožniku ali pa na drugem pašniku, policija še ugotavlja.

V Črnomlju je prav tako med petkom in ponedeljkom nekdo vlomil v paketomat. Policisti okoliščine vloma še preiskujejo.

Na delovišču v Kostanjevici na Krki je pred prazniki nekdo vlomil v zabojnik in ukradel črpalko za gorivo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V Ulici Ivana Roba v Novem mestu je v noči na soboto nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar, nastala pa je premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na Tanči Gori na območju Črnomlja je prejšnji teden neznanec vlomil v dve počitniški hiši. Ukradel je kotel za žganjekuho ter povzročil za okoli 1600 evrov škode.

V Jurki vasi na območju Dolenjskih Toplic pa je v nedeljo nekdo skozi okno v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore ter našel in ukradel denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2500 evrov škode.

A. V.